Prostori

Višenamjenski prostori

Višenamjenski organiziran stambeni prostor olakšava izvršavanje i uspješno međusobno preklapanje novih uloga unutar obitelji.

Višenamjenski prostori u uređenju doma

Kreiranje rješenja i stvaranje ideja, kojima će se stambeni prostor pretvoriti u oazu, opremljenu i prilagođenu vlastitim ukusima i načinu života, nije jednostavan. Također i zbog nametnutih novih uloga koje suvremenom čovjeku nameću profesionalne i radne obaveze, stil , tempo i standard života, nova shvaćanja… Uz to, suvremeni način života nameće određene potrebe svakoj obitelji, ali i nove uloge pojedinca u obitlelji i društvu.

Višenamjenski organiziran stambeni prostor olakšava njihovo izvršavanje i unutar obitelji uspješno međusobno preklapanje. Roditelji osim izvršavanja svakodnevnih roditeljskih i kućanskih obveza, često posao s radnog mjesta dovršavaju i obavljaju kod kuće. Tako im stambeni prostor postaje i radni. Djeca, ovisno o dobi, moraju zadovoljiti svoje potrebe i želje. Dom je i za njih mjesto za razonodu, učenje i druženje…

Dom međutim, primarno treba biti mjesto za odmor, opuštanje i druženje s obitelji i prijateljima.

Usklađivanje potrebama

Kako bi dom funkcionirao višenamjenski, potrebno je sve prostorije iskoristiti na najbolji mogući način. Tako je sve ćešće dnevni boravak, kuhinja i blagovaona jedinstven prostor u kojem i djeca imaju svoj kutak. Podijeljen rasporedom namještaja ili određenim pregradama odražava potpuno novo shvaćanje uloge obitelji i uloga unutar obitelji. U moru individualnih obaveza članova obitelji, omogućuje kvalitetniju međusobnu komunikaciju i suradnju, usklađivanje vlastitih i potreba drugih.

Snažno izražava sve prisutnije shvaćanje da je osobni i obiteljski život jedna cijelovitost koja u višenamjenskom dobro osmišljenom i organiziranom prostoru može savršeno funkcionirati. Izvedbom stambenog prostora u cjelovit višeetažni prostor omogućuje se još bolja organizacija te cjelovitosti koja ispunjava i izražava nove potrebe i zahtjeve sve globalnijeg načina života. Uz zajedničko boravljenje u jednom prostoru, sve je snažnja i potreba za intimom i privatnosti u vlastitoj obitelji.

Individualne potrebe

Individualna svijest i potrebe drastično mijenjaju tradicionalni način funkcioniranja obitelji i zahtjeva nova adekvatna prostorna rješenja. Uređenje interijera tako dobiva prvorazrednu ulogu u omogućavanju kvalitetnog osobnog i obiteljskog života s novim potrebama I zahtjevima. Kupaonice tako postaju welnes oaze s jakuzzijima, saunama i ostalim sadržajima koji su još donedavno bili rezervirani za druge nestambene prostore.

Nužnost rekreacije i oslobađanje od stresa koji donosi tempo života, donio je nove prostore za fitness, s opremom za rekreaciju i tjelovježbu. Ponegje su to fitness mini dvorane i mini teretane. Sve prisutna internet, video i ostala tehnika nosi potrebu komunikacije sa cijelim svijetom, a u isto vrijeme se stvaraju novi standardi u instaliranju uređaja i opreme za zaštitu imovine, ali i privatnosti i intimnosti.

Uređenje doma je vrlo zahtjevan i izazovan zahvat, koji se mora izvesti promišljeno i planski. Nedoumice oko odabira stila, boja, vrste materijala… kao i definiranja općeg ugođaja prostora, mogu riješiti samo stručne osobe.

 

Osjećaj za detalje

Prostor u kome živite treba biti uređen prema vašim vlastitim mjerilima i u skladu s mogućnostima. Materijali ili pojedinačni komadi namještaja moraju izražavati vašu vlastitu osobnost i vlastiti stil, jer će tek u skladnoj kompoziciji s ostalim segmentima prostora biti efektni i zapaženi. Maštovitost koja stvara jedinstven prostorni ugođaj, poželjna je i nužna jer prostor bez pečata osobnosti koja izražava Vaš stil života i detaljima koji ga prate, uopćen je i bezličan.

Zapaženje i osjećanje detalja vrlo je važno za kvalitetno uređenje prostora u kojem ćete se ugodno osjećati, ali i za život uopće. Naši arhitekti i dizajneri, kao stručne osobe za projektiranje i dizajniranje, imaju svoje načine kojim stvaraju i definiraju stilove uređenja (kako prošle, tako sadašnje i buduće) i kompoziciju cijelog prostora. Njihov način promatranja svijeta oko sebe, stvara ideje i rađa kreativnost kojima će pronači rješenje i za Vas.

Praćenje trendova je također potrebno, ali ne da bi ih se kopiralo, nego prilagodilo Vašim vlastitim potrebama i prostornim mogućnostima. Određenje prave mjere za sve navedene parametre, ogledalo je uspješnosti nove koncepcije stana!

Optičko povećanje ili smanjenje prostora, korigiranje visine, uvođenje veće količine svjetla te uz led i pozadinsku i rasvjetu prilagođenu dizajnu interijera, povezivanje prostora, boja zidova i namještaja, ugradnja odgovarajućih materijala te odabir pravilnih elemenata opreme, izrada adekvatnog namještaja uklopivog na najadekvatniji način u Vaše želje i mogučnosti prostora…tek su djelovi naših vlastitih i provjerenih, uvijek atraktivnih i suvremenih rješenja.

Sagledavanje stvarnih potreba, koje se očituju kroz vaš stil, izražavaju se kroz potrebu zadovoljavanja funkcionalnih i estetskih kriterija. To je moguće provjeriti kompjutorskim vizualizacijama. Vrlo se brzo i jednostavno mogu sagledati sve prednosti i nedostaci nove prostorne koncepcije te projektirati rješenje i stambeni prostor kakav ste oduvijek željeli…

 

Ravnoteža i sklad

Svijet oko nas teži ravnoteži i skladu, a tu ravnotežu, sklad, i harmoniju nastojimo uvesti u stambeni prostor u kome živite. Ovako dizajnirani interijeri su izrazito ugodni i dokazano opuštajući te djeluju pozitivno na raspoloženje i psihu.

 

Prostorni sklad

– postiže se pravilnim rasporedom namještaja kvalitetnim odnosima svjetla i sjene te kolorističkim izražajima, koji u velikoj mjeri definiraju ugođaj prostora. Dom koga karakteriziraju prozračnost i dobra dnevna osvijetljenost, kvalitetno je i bezvremensko rješenje![/fancy_box]